Perills de la muntanya

Estiu rècord de rescats a la muntanya: els Bombers demanen prudència

zentauroepp54526505 soc bombers200817085838

Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar 406 excursionistes des del principi d’estiu, 54 més que l’any passat. Aquesta xifra suposa un rècord històric i augmenta el nombre total de serveis d’aquest any fins a 1.243, un 25% més que en el mateix període del 2022. Els Bombers atribueixen aquest increment al fet que cada vegada més gent surt a disfrutar de la natura i reclamen prudència per reduir riscos.

La Generalitat recomana que es planifiqui la ruta al detall, es consulti la meteorologia i, el més important, «se sàpiga renunciar-hi» quan les condicions o la preparació no són les idònies. «Afrontar la renúncia de manera positiva quan les condicions no són les millors és sinònim de victòria a la muntanya», assegura Oriol Vilalta, cap del Grup d’Actuacions Especials, la unitat dels Bombers especialitzada en salvaments i rescats al medi natural i en llocs de difícil accés.

Continua el dispositiu a Boí

Fa dos dies que els Bombers treballen en la recerca d’un excursionista desaparegut a la Vall de Boí (Alta Ribagorça), que es dirigia al cim de la Punta Alta de Comalesbienes, però no va arribar on l’esperaven a dormir. La recerca s’ha reprès avui, amb la participació dels Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques i els Pompièrs d’Aran.