Refugis climàtics davant la calor

Mapa de piscines a Catalunya | Cercador i llista

Estiu amb sequera: ¿què passarà amb les piscines? ¿podran omplir-se?

«Per quatre euros deixo que et banyis a casa meva»: l’Airbnb de les piscines en plena sequera

piscinas / ELISENDA PONS

És cert que les piscines apareixen al decret antisequera aprovat pel Parlament, però també ho és que, malgrat les restriccions, no hi haurà canvis substancials en l’ús d’aquests equipaments respecte a l’any passat.

Segons el pla del Govern, als actuals escenaris –en alerta o excepcionalitat, depenent del lloc– no es poden omplir les piscines particulars. El que passa és que la norma inclou moltes excepcions. A més, diversos alcaldes consultats per EL PERIÓDICO deixen clar que no dedicaran esforços a supervisar amb drons qui omple la piscina i qui ja la tenia plena i neta des de fa mesos. És a dir, que la norma és poc restrictiva i, a més a més, pocs s’esforçaran per fer-la complir. Aquests dos factors ens situen a un estiu gairebé normal per a la majoria de piscines.

I amb les recurrents onades de calor, les piscines són valuosos ‘refugis climàtics’ estiuencs. Repassem en aquest mapa les piscines, públiques i privades que hi ha a Catalunya, municipi a municipi. Allà veurem, entre altres dades, que Sant Cugat és la ciutat catalana amb més piscines.