«L’amiant no és una cosa del passat, ens hi va la vida i arribem tard». Albert Torrents, vicepresident de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), ha reclamat aquest dimecres a l’administració que premi d’una vegada l’accelerador en el mapatge i la retirada d’aquest material del qual no pot parlar-se en pretèrit perquè cada any registra entre 70.000 i 90.000 morts a Europa. La UE ha dictat que el 2028 no ha de quedar amiant als edificis públics i que el 2032 ha d’estar erradicat de totes les estructures. El Govern va presentar al març un pla nacional i hi ha una llei en marxa. Tot i això, segons càlculs d’experts de les entitats veïnals, les equacions no quadren. «Si avui dia es concedeixen 2.000 plans de treball anuals per detectar l’amiant i es calcula que hi ha 300.000 edificis catalans afectats, les inspeccions i la seva retirada no hauran acabat fins d’aquí a 150 anys». Segons els especialistes de les entitats, hi ha un milió d’edificis que podrien ser «dubtosos».
Reclamacions dels barris
«A aquest ritme, l’amiant trigarà 150 anys a retirar-se»: les entitats veïnals apressen a accelerar els treballs
Catalunya no té en el dia d’avui lloc on dipositar tot l’amiant que vol eliminar
Catalunya aposta per substituir les cobertes d’amiant per plaques fotovoltaiques
Una afectada per l’amiant: «La meva família el porta a la venes i jo encara hi convisc»
La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona reclama erradicar ja l’amiant de la desena d’escoles afectades
El més llegit
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
- Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- Transports certifica 13 viatges oficials d’Ábalos amb Jésica Rodríguez