L’una és mare en solitari d’una adolescent de 15 anys. L’altra, àvia de quatre nens d’entre 12 i quatre anys. Es diuen Keby Goff i Nubi Santamaría i totes dues comparteixen l’angoixa d’haver d’omplir els plats del menjar diàriament, sense saber com. Miren que els seus fills i nets puguin menjar tres vegades al dia, tot i que reconeixen que abusen dels hidrats i que la fruita és un luxe. «Mengem menys però estem més grassos –explica Santamaría–. Clar que la mala alimentació ens afecta la salut». «Estic tan farta d’haver de negar-l’hi tot que les txutxes són l’única cosa a què li puc dir que sí», explica Goff. Juntes participen en els tallers de cuina comunitaris del projecte Alimenta que impulsa l’Ajuntament de Barcelona: una vegada al mes cuinen amb altres usuaris de serveis socials i aconsegueixen salvar un parell de menjars al mes, a part de les cistelles dels menjadors socials, que se’ls facilita.
Efectes de la inflació
Pobresa i obesitat infantil: «Les txutxes són l’únic ‘sí’ que li puc dir a la meva filla»
L’encariment del cistell de consum agreuja la mala alimentació i l’obesitat infantil
Les ajudes d’alimentació es tripliquen a Barcelona: «Hi ha més gent i menys menjar»
Una mare i una àvia que amb prou feines arriben a fi de mes expliquen com gestionen l’alimentació diària de les seves famílies
A1-174538428.jpg /
El més llegit
- Enquesta prohibida de les eleccions a Catalunya: quart sondeig
- L’Àfrica s’està partint en dos: així quedarà
- Diverses empreses amenacen de deixar el Balcó Gastronòmic
- Barcelona reordena el padró sense domicili fix al multiplicar-se per 10
- El Sabadell traça una estratègia amb cinc línies de defensa davant el BBVA