CONSELL DE MINISTRES

DIRECTE | La llei de famílies es tramitarà per procediment d’urgència al Congrés

Els actes de tramitació parlamentària d’una norma amb rang de llei queden reduïts a la meitat dels seus terminis ordinaris d’elaboració i aprovació

La llei de famílies aprovada pel Govern central fa dues setmanes per continuar el tràmit parlamentari amb la intenció que estigui en vigor aquesta legislatura es tramitarà per procediment d’urgència, segons ha acordat aquest dimarts la Mesa del Congrés dels Diputats.

Segons el Reglament de la Cambra baixa, amb el procediment d’urgència els actes de tramitació parlamentària d’una norma amb rang de llei queden reduïts a la meitat dels seus terminis ordinaris d’elaboració i aprovació.

L’Executiu va aprovar l’avantprojecte de la llei de famílies al desembre per a la seva tramitació per via d’urgència, amb l’objectiu d’aprovar la norma abans de l’estiu, ja que es tracta d’una de les fites del Pla de Recuperació de la UE i incorpora la directiva europea de conciliació del 2019 que Espanya està obligada a traslladar.

La nova llei, impulsada pel Ministeri de Drets Socials, ha sigut aprovada sense la prohibició del ‘pin parental’ després que el departament de Ione Belarra retirés aquesta mesura per recomanació del Consell d’Estat.

La norma inclou tres nous permisos per a la cura de familiars o convivents, assimila les famílies monoparentals amb dos fills a les nombroses i reconeix els diferents tipus de famílies, com ara adoptives, reconstituïdes, LGTBI, amb algun membre amb discapacitat, múltiples o acollidores.