Immigració

Prop de 400 immigrants irregulars entren a Espanya en dos dies

Segons les dades publicades pel Ministeri espanyol de l’Interior a primers d’abril, 4.287 persones van entrar irregularment a Espanya des que va començar l’any

Prop de 400 immigrants irregulars van arribar a Espanya per mar entre dissabte i diumenge, la major part a l’illa atlàntica de Lanzarote (161), a més de Motril (93) i Almeria (73), al mar Mediterrani.

El servei de Salvament Marítim va efectuar una triple intervenció de socors en les proximitats de les illes Canàries (Atlàntic) entre dissabte a la nit i les primeres hores de diumenge per rescatar 141 homes adults, dues dones i dos nens, procedents del continent africà.

A més, diumenge va auxiliar una embarcació precària (pastera) amb 16 persones d’origen magribí, 15 homes i una dona, que mirava d’arribar a Lanzarote.

A la regió d’Andalusia (sud) van ser rescatats 166 immigrants, que van ser portats als ports de Motril i Almeria. En el primer cas, van ser 93 homes magribins que viatjaven en dos pesquers de mida petita.

A més, els Equips de Resposta Immediata davant Emergències (ERIE) de la Creu Roja d’Almeria van ser activats en dues ocasions per prestar assistència humanitària a 73 immigrants.

Equips de salvament i seguretat van localitzar diumenge a la costa murciana de Cartagena (sud-est) i a terra 50 migrants que miraven d’entrar a Espanya, segons fonts de les operacions de rescat.

I a les illes mediterrànies de les Balears, va ser interceptada aquest dilluns una pastera amb 12 persones d’origen magribí.

En les últimes hores, dos immigrants del Sudan van aconseguir entrar a Espanya saltant la doble tanca de la ciutat espanyola nord-africana de Ceuta, fronterera del Marroc, van informar fonts policials.

Segons les dades publicades pel Ministeri espanyol de l’Interior a primers d’abril, 4.287 persones van entrar irregularment a Espanya des que va començar l’any, un 50,9% menys que en el mateix període del 2022.