Policia Nacional

Detingut a Barcelona un jove per presumptament agredir sexualment un menor a Almeria

  • Suposadament li va fer xantatge per evitar la denúncia

 Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona un jove de 23 anys per suposadament agredir sexualment a Almeria un menor amb qui va contactar a través d’un videojoc.

 L’arrestat presumptament es va guanyar la confiança de l’adolescent de 14 anys per aconseguir un intercanvi d’imatges de caràcter sexual i va arribar a desplaçar-se des de Barcelona fins a Almeria per mantenir una trobada sexual amb ell.

 Quan la víctima va denunciar els fets, l’agressor suposadament li va fer xantatge emocional i el va amenaçar amb l’objectiu que es replantegés la denúncia, segons ha informat la Comissaria Provincial.

 En l’escorcoll del detingut els agents van localitzar nombrós material pedòfil al seu ordinador que està pendent d’analitzar, per la qual cosa els investigadors no descarten l’aparició de noves víctimes.

 La investigació es va iniciar a mitjans de febrer, gràcies a la denúncia presentada pel menor a Almeria. Va relatar als agents que un home de 23 anys, resident a la província de Barcelona, havia contactat amb ell a través d’un videojoc.

 A més, en la denúncia va detallar com el presumpte agressor «s’havia guanyat a poc a poc la seva confiança, cosa que va provocar que les converses es desviessin a un pla més íntim».

 La víctima va assegurar als agents que van arribar a intercanviar imatges de caràcter sexual a través d’una aplicació de missatgeria instantània i altres xarxes socials.

 L’anàlisi del telèfon mòbil del menor va permetre adjuntar nombroses proves gràfiques que corroboraven el seu testimoni i van revelar que el detingut, després de guanyar-se la confiança de la víctima i fer-li diversos regals, li va sol·licitar mantenir relacions sexuals sense importar-li que fos menor d’edat (i que n’estava assabentat).

 Finalment, es va produir una trobada física entre tots dos en un hotel d’Almeria; l’autor dels fets es va desplaçar més de 800 quilòmetres.

XANTATGE EMOCIONAL I AMENACES 

 Segons ha informat la Comissaria Provincial, després d’assabentar-se que el menor havia denunciat els fets, el presumpte agressor va començar a «fer-li xantatge emocional» a través del seu «cercle més íntim» amb l’objectiu que es replantegés la denúncia.

 Així mateix, el va amenaçar de denunciar-lo «per haver-se aprofitat d’una persona amb discapacitat» i va aconseguir els contactes de la mare i el germà de la víctima, i va arribar a posar-se en contacte amb ells amb la mateixa finalitat.

 A principis de març els agents, amb el suport de la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional, van fer el registre del domicili del detingut on van localitzar nombrosos dispositius digitals amb informació rellevant per a la investigació.

 D’altra banda, van obtenir nous indicis, tant de fets ja denunciats com d’un nou delicte de possessió de pornografia infantil, al trobar al seu ordinador nombrós material pedòfil.

 En el registre, els agents van intervenir set discos durs, un telèfon mòbil, un ordinador portàtil i una targeta SIM; tot aquest contingut espera ser analitzat quan s’autoritzi l’abocament i el clonatge de la informació, per part de l’autoritat judicial.

 La Policia Nacional no descarta que l’investigat pugui haver sigut autor d’altres delictes de naturalesa similar no denunciats fins al moment, així com l’aparició de noves víctimes.