Medi Ambient

Una investigació de la fiscalia adverteix la Generalitat de la «greu» degradació del delta del Llobregat

  • El fiscal emplaça les institucions a recuperar la biodiversitat, per exemple eliminant aparcaments en zones protegides

  • L’entitat DEPANA utilitzarà l’escrit per demostrar els danys causats per infraestructures com el port o l’aeroport

Barcelona 07/09/2021 Sociedad. Ampliacion aeroport, generiques de la zona a ampliar, Ricarda, etc...La Ricarda y sus alrededores. AUTOR: MANU MITRU . / MANU MITRU (EPC)

Una investigació del fiscal delegat de Medi Ambient de Barcelona, Toni Pelegrín, constata la «greu» situació del delta de Llobregat i del seu hàbitat. ¿I quin en són els culpables? Doncs, en bona part, segons el fiscal, els projectes d’infraestructures «emparats» per institucions públiques com la Generalitat. En alguna ocasió, aquests plans s’han efectuat «sense la correcta execució i seguiment» de les mesures compensatòries que corresponien. En altres casos, s’ha actuat amb «desconeixement» sobre la protecció d’aquest espai natural (per exemple a l’hora de construir aparcaments per part d’AENA). Això és només un resum de la detallada llista de greuges que enumera Pelegrín en aquest document a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.