Seguretat

Els Mossos canvien d’uniforme per primera vegada en 40 anys

  • La nova vestimenta, que ha costat 11 milions d’euros, és més còmoda i incorpora el tall femení

  • Els que primer han estrenat la roba han sigut els agents del Pirineu, Ponent i Catalunya Central

ACN

Els Mossos d’Esquadra han estrenat uniforme per primera vegada en 40 anys. El canvi és per als 11.000 agents de seguretat ciutadana, que són els que són a peu de carrer. L’uniforme manté els colors identificatius del cos –blau, vermell i blanc–, però el canvi més visual és la camisa, que passa del blau cel al blau fosc.

Aquest divendres se n’ha fet la presentació oficial i els agents que patrullen aquesta tarda ja ho fan amb el nou uniforme. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la vestimenta és més tècnica i guanya en modernitat i confortabilitat. El canvi costa gairebé 11 milions d’euros. S’han fet 300.000 peces i, de moment, no hi ha jaquetes per a tothom. S’han prioritzat les delegacions més fredes: Pirineu, Ponent i Catalunya Central.

El disseny de la nova vestimenta és més modern, ja no porten pantalons de pinces dels anys 80, i el teixit és més tècnic, més adequat per passar a l’acció, un aspecte que fa temps que reclamen els sindicats de la policia. A més, els nous uniformes incorporen tall femení, que fins ara només hi era per als pantalons. En general, es tracta d’un vestuari més còmode, operatiu i funcional.

El canvi de vestuari s’ha basat en tres grans eixos: l’estructura de capes, per donar solució a qualsevol necessitat de confort climàtic; la utilització de teixits tècnics, i, finalment, la consecució d’una imatge amb excel·lència que transmeti els valors del cos de Mossos d’Esquadra.

A part de la camisa, que és el tret diferencial més clar, l’escut és metàl·lic i a la part posterior s’hi pot llegir ‘Policia, Mossos d’Esquadra’. D’altra banda, el gorro de plat se substitueix per un gorro tipus beisbol i els pantalons són també blau fosc amb un teixit elàstic.

Per a Elena, el canvi és un acte de reconeixement al cos: «Recollim aquest bagatge per projectar el cos al futur, amb més mitjans, més creixement i un rejoveniment de la plantilla». El conseller ha celebrat també que els nous pressupostos de la Generalitat permetran l’entrada de 850 mossos més.