Jornada de protestes

Educació xifra en un 5,11% el seguiment del segon dia de vaga

  • El suport a l’aturada d’ahir va ser del 7,7% segons el departament, i del 20%, segons Ustec, el sindicat majoritari a l’escola pública

Manu Mitru

Amb dades de les deu del matí i amb la informació del 65,76% dels centres, el Departament d’Educació assenyala que el seguiment de la segona jornada de vaga educativa ha sigut del 5,11%. A la mateixa hora d’ahir aquesta xifra era del 7,48%. Participació que el departament finalment va elevar al 7,7% (a les dotze de migdia), i que els sindicats van incrementar fins al 20%, «tenint en compte que els serveis mínims són elevats», van assenyalar.

Les accions convocades per a aquesta segona jornada de vaga eren descentralitzades. A Barcelona, un grup de manifestants han ‘ocupat’ la seu dels serveis territorials de Barcelona, al Consorci d’Educació, a la plaça d’Urquinaona. A les dotze del migdia hi ha convocada una concentració unitària davant el departament (la vaga ha sigut convocada pels diferents sindicats, però no de manera unitària, com sí que va passar a les vagues del curs passat, que van tenir, sobretot les primeres, un seguiment bastant més massiu).

Els professors mobilitzats demanen més inversió en Educació –el 6% que assenyala la llei educativa–, dotació de recursos per a l’escola inclusiva, negociació del pacte d’estabilitat de personal docent, processos d’estabilització, reducció de dues hores lectives als més grans de 55 anys, el manteniment del model d’immersió lingüística i la negociació del calendari escolar, punt en el qual la situació està enrocada, ja que el conseller Gonzàlez-Cambray ha repetit diversos cops que «l’avanç escolar ha vingut per quedar-se».