Presó preventiva

Cinc detinguts per assaltar una empresa de criptomonedes de Barcelona

  • Un dels atracadors es vva fer passar per client i la resta van irrompre a l’edifici amb pistola elèctrica i brides per lligar de mans la conserge

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes per l’assalt violent frustrat en una empresa de criptomonedes situada en un pis del barri de l’Eixample de Barcelona. Els atacants van ser sorpresos per l’empresari en el moment en què lligaven i emmordassaven la conserge de l’edifici i van fugir per l’arribada imminent de la policia. Els fets van tenir lloc el dissabte 14 de gener cap a les 15.30 hores i el grup criminal ja compleix pena de presó preventiva. Havien traçat un pla per portar a terme l’atracament a l’empresa de bitcoins. Mentre un d’ells ja estava dins de l’empresa fent-se passar per un client que havia concertat una entrevista personal, els altres quatre assaltants van irrompre a l’edifici amb una pistola elèctrica i brided per lligar de mans i peus i reduir la conserge de la finca.

Per immobilitzar la vigilant van fer un gran aldarull, de manera que una de les víctimes es va dirigir a l’escala per veure què estava passant. Va detectar la irrupció dels lladres i ràpidament va donar l’avís a la policia. Els assaltants, a l’adonar-se que els havien descobert i davant l’arribada policial imminent, van emprendre la fuga per una escala de servei de l’edifici fins arribar al terrat, des d’on haurien saltat al bloc de pisos veí. Mentrestant, el lladre que estava dins de l’oficina va intentar abandonar l’edifici per la porta principal. Però quan baixava per l’escala es va topar de cara amb els agents, que ja havien arribat i es van trobar amb la conserge lligada de mans de peus i mans a la porteria.

Els agents el van detenir i, a l’escorcollar-lo, li van trobar guants de làtex, les claus d’un cotxe i el tiquet d’un pàrquing pròxim. Davant la incongruència de les seves explicacions sobre el motiu de la seva presència al lloc, el van detenir com a presumpte autor d’un robatori violent. En el registre de la finca, els agents van trobar també brides i una pistola Tàser a l’escala de l’edifici. Amb les claus del vehicle i el tiquet de l’aparcament que portava a sobre el detingut, els agents van establir un dispositiu de recerca a l’aparcament per localitzar i detenir la resta d’integrants del grup.

Presó provisional

Després d’inspeccionar el lloc van trobar un cotxe estacionat de la mateixa marca que el clauer i van intensificar la vigilància. Finalment, els agents van veure que s’aproximaven uns homes, que erene els quatre assaltants que buscaven el cotxe per fugir. Als cinc detinguts, un d’ells amb 63 antecedents policials, se’ls atribueixen els delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, danys, lesions i amenaces. Tots ells han ingressat a la presó de manera provisional.