Consell de Ministres

El Govern aprovarà un acord per declarar incompetent la Junta de Castella i Lleó quan actuï contra la llei de l’avortament

El Consell de Ministres aprovarà avui un acord pel qual es requereix incompetència al Consell de Govern de la Junta de Castella i Lleó en relació amb «actuacions que vulnerin o menyscabin la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, o el Reial decret 825/2010, de 25 de juny, de desenvolupament parcial de l’anterior». L’objectiu de l’Executiu és clar: demanar a la Junta de Mañueco que s’abstingui de fer res, perquè no té competències en això, segons remarquen fonts governamentals.

Segons ha informat la secretària d’Estat de Comunicació, aquest requeriment d’incompetència a la Junta de Castella i Lleó «inclou aquelles actuacions constitutives de via de fet» que vulnerin o menyscabin els drets regulats a la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, i el Reial decret 1825/2010, de 25 de març, que la desenvolupa. La Junta té un termini d’un mes per contestar.

El Consell de Ministres adoptarà aquest acord dos dies després d’haver fet un requeriment oficial a la Conselleria de Sanitat de Castella i Lleó perquè s’abstingui d’aprovar o aplicar cap mesura que vulneri l’actual normativa respecte a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) després de l’anunci fet per l’Executiu autonòmic per adoptar mesures sobre l’avortament.