A la Sierra de Béjar (Salamanca)

Un excursionista de les Franqueses del Vallès, desaparegut des del 29 de desembre fent muntanyisme a Salamanca

El dispositiu de recerca s’ha hagut de suspendre aquest dissabte a causa de la boira baixa, el fort vent i la previsió de pluges fortes

Agents de la Guàrdia Civil, efectius dels serveis d’emergències i voluntaris busquen des del 29 de desembre un excursionista de 45 anys de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) desaparegut dijous de la setmana passada mentre feia una ruta a la serra de Béjar, a Salamanca.

Es tracta de José Antonio Martínez, de 45 anys, un home experimentat en el muntanyisme que el 29 de desembre va començar una ruta entre la plataforma d’El Travieso i el cim d’El Calvitero, a uns 2.400 metres d’altura, que es troba en el punt limítrof entre Castella i Lleó i Extremadura.

La hipòtesi amb la qual treballen els equips de rescat és que no va sortir mai de la muntanya després d’iniciar la ruta, ja que el seu cotxe es troba a l’inici del camí, al punt des d’on va enviar l’últim àudio a la seva família el 29 de desembre a les nou del matí en el qual els explicava que començava l’excursió.

Aquest dissabte, segons fonts de la Guàrdia Civil, s’ha hagut de suspendre el dispositiu de recerca a causa de la boira baixa, el vent i la previsió de pluges fortes.