Circulació tallada

Mor el conductor d’un vehicle al xocar contra un tren de la R-12 de Rodalies a Lleida

El sinistre s’ha produït en un pas a nivell entre Mollerussa i Bell-lloc i els passatgers del comboi han resultat il·lesos

ANNA BERGA /ACN

Un home de 65 anys ha mort aquest dissabte al matí després de col·lidir el seu vehicle contra un tren amb passatgers de la línia R-12 de Rodalies a Lleida. El sinistre s’ha produït a les 9.15 hores en un pas a nivell al terme municipal de Fondarella (Pla d’Urgell), situat entre les estacions de Mollerussa i Bell-lloc. En un primer moment, la víctima ha quedat atrapada a l’interior de l’automòbil, on finalment ha mort, ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els 60 passatgers que viatjaven en el comboi han resultat il·lesos.

El tren implicat en el succés ha sortit de Lleida a les 8.43 i havia d’arribar a l’Hospitalet de Llobregat a les 12.02 hores. De moment, la circulació a l’R-12 es manté tallada des de les 10.40 hores, precisa Protecció Civil, que ha activat la fase d’alerta del pla d’emergències ferroviàries (Ferrocat).

Vies «bastant espatllades»

Adif ha informat que la zona de les vies està «bastant espatllada», de maneraque el trànsit ferroviari de la línia es mantindrà interromput en aquesta zona fins que els danys quedin reparats. D’aquesta manera, el tram entre Lleida i Mollerussa es fa per carretera.

Fins al lloc de l’accident s’han mobilitzat dues ambulàncies del SEM, vuit patrulles dels Mossos d’Esquadra i sis dotacions de Bombers de la Generalitat. Els equips de rescat han avaluat els danys i han realitzat gestions amb Adif per confirmar el tall de la catenària i la baixada del pantògraf.