Seprona

La policia rescata un gos maltractat en una finca ocupada al Catllar (Tarragona)

L’animal vivia lligat a un arbre amb unes gruixudes cadenes que li havien causat ferides, sobretot al coll i envoltat d’excrements, plàstics i escombraries

  • La Guàrdia Civil rescata 25 gossos a Camarles desnodrits i en males condicions sanitàries

Els agents del Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil han rescatat un gos maltractat i lligat amb una cadena de més de tres quilos en una finca abandonada del Catllar (Tarragona).

Segons informa el SEPRONA, han rescatat un exemplar de Pitbull Terrier gràcies a l’avís d’uns veïns i en col·laboració amb la guàrdia municipal del Catllar.

El gos vivia lligat a un arbre amb unes gruixudes cadenes que li havien causat ferides, sobretot al coll i envoltat d’excrements, plàstics i escombraries.

Des de feia unes setmanes, l’animal ha sobreviscut gràcies al menjar i l’aigua que li donaven els veïns, que, al veure que l’abandonament es prolongava, van donar l’avís.

La finca va ser ocupada uns dos anys enrere sense ser utilitzada com a residència i hi va haver una quantitat indeterminada de gossos que van anar desapareixent fins que només va quedar el de raça Pitbull que ha pogut ser rescatat i traslladat a una protectora.

S’han trobat ossos d’animal a la finca i no es descarta que pertanyin a aquests gossos ni tampoc, apunta el Servei de Protecció, que morissin a conseqüència del maltractament. Finalment, els agents del SEPRONA i de la Guàrdia Municipal investiguen qui són els responsables d’aquests fets, indiciaris d’un delicte penal de maltractament animal.