Investigació

La discoteca Waka «no és un espai segur», diu la consellera Verge

La titular d’Igualtat assegura que la investigació dirimirà les responsabilitats que facin falta

ACN / LAURA BUSQUETS

La consellera d’Igualtat, Tània Verge, ha afirmat que la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès «no és un espai segur». En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que el cas del vídeo on una menor fa una fel·lació a un jove està judicialitzat i que serà la investigació la que dirimirà les responsabilitats que facin falta.

Així mateix, ha afegit que la llicència de funcionament és una concessió municipal i que el Govern ha fet diverses actuacions al local, malgrat que ha garantit totes les que facin falta contra les violències masclistes i sexuals. També ha recordat que qui grava o comparteix el vídeo forma part de la cultura de la violació.

Valentia

En aquest context, Verge ha demanat a la societat que entengui la gravetat dels fets ocorreguts a la discoteca Waka i la viralitzación de les imatges. Ha assegurat que la denúncia per part de la família de la menor és un acte valent. A més, ha apuntat que en aquest cas s’estaria parlant de pornografia infantil, ja que la noia és menor d’edat.

En tot cas, ha afirmat que seran els Mossos i la justícia els que hauran de dirimir-ne les responsabilitats. Ha recordat que els fets van passar en una festa a la qual estava permès l’accés a menors i el local pot tenir-ne responsabilitat, però també la resta de persones que no van fer res per evitar-ho.

La consellera ha defensat que el Govern ha fet una sèrie d’actuacions sobre aquest local i ha garantit que s’estan dedicant «tots els recursos».