Investigació en marxa

Segona denúncia contra Saül Gordillo, investigat per agressió sexual

  • Una altra treballadora del diari digital que dirigeix va acudir aquest dijous als Mossos per fets que haurien passat el mateix dia, després del sopar d’empresa

EPC

Els Mossos d’Esquadra han rebut una segona denúncia per un delicte sexual contra Saül Gordillo, actual director del diari digital Principal, tal com ha avançat la cadena SER i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. La denunciant també és, com en el primer cas, una periodista del mitjà de comunicació que dirigeix Gordillo i, de nou, els fets haurien passat l’1 de desembre a la matinada, en el marc d’un sopar d’empresa que va acabar a la discoteca Apolo, de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona.

Els Mossos van obrir una investigació després de rebre la primera denúncia, el 20 de desembre, i ja disposen de les imatges de les càmeres instal·lades a l’interior de la discoteca Apolo, on presumptament Gordillo va cometre aquesta primera agressió sexual a una jove periodista de 23 anys empleada en el portal que dirigeix. El 22 de desembre, la segona denunciant, que sol·licita que es protegeixi la seva identitat segons les fonts consultades, va comunicar als investigadors un segon atac per part de Gordillo que hauria patit ella durant la mateixa nit.

Els agents van citar a declarar Gordillo aquest dijous al matí, abans de rebre aquesta segona denúncia, i el més probable és que el citin de nou. Durant aquest primer interrogatori, Gordillo, de 50 anys, va negar els fets denunciats i va requerir a la policia que analitzés les gravacions registrades per la sala per demostrar la seva innocència. .

Gordillo, abans del Principal, va dirigir Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies. Entre els dos mitjans públics, va treballar en aquest diari.

La primera denúncia

Segons va avançar aquest dimecres el diari ‘Ara’ i va poder confirmar EL PERIÓDICO, la denunciant és una periodista de 23 anys que treballa al ‘Principal’. Els fets haurien tingut lloc després del sopar d’empresa entre tots els companys dels programes de 8TV.

Es van reunir primer per sopar en un restaurant a prop del Port Olímpic, van continuar amb unes copes en un bar pròxim al Casino de Barcelona i van culminar la festa a la discoteca del Paral·lel, on únicament hi havia els companys del mitjà digital ‘Principal’, segons assenyalen a EL PERIÓDICO.

A alguns redactors del mitjà digital que van anar a la sala Apolo per acabar la nit els va sorprendre trobar-se dins la discoteca Gordillo, que es va afegir a una festa que no va durar més d’una hora, segons declaracions a EL PERIÓDICO.

Va ser llavors quan Gordillo, presumptament, va fer tocaments a la jove treballadora, per dins els pantalons sense dir res. La jove, segons el seu relat, es va quedar bloquejada fins que va aconseguir allunyar-se’n. Va tenir un atac d’ansietat, recull la denúncia dels Mossos, i l’endemà va anar a un Centre d’Atenció Primària (CAP).

Aquesta primera agressió s’hauria produït mentre demanaven una copa, poc abans de les tres de la matinada. La jove se’n va allunyar plorant i amb dificultats per respirar, i l’hi va explicar tot a una companya. L’endemà, quan va anar al CAP, va necessitar assistència psicològica. La mateixa setmana va rebre la baixa laboral.