Dieta saludable

El superaliment que tots recomanen per sopar perquè ajuda a fer la digestió

Amb un alt contingut en fibra, optimitza el procés digestiu

Pexels

Si algú es pregunta per què la coliflor és considerat un «superaliment» les següents raons, contundents, el trauran immediatament de dubtes: aporta moltes vitamines a l’organisme, és una gran font d’antioxidants que protegeixen de malalties, només suma 25 calories per cada 100 grams i té un alt contingut en fibra.

I és precisament la seva quantitat de fibra la que facilita el procés digestiu, cosa que converteix aquest vegetal en un aliment ideal per incloure’l en els nostres sopars: un ràpid trànsit intestinal és sinònim d’un millor dormir. Alhora, és un 92% aigua, que afavoreix la descomposició i processat dels aliments.

La coliflor pertany a la família de les «grassicacae» (col de cabdell, col, bròcoli, cols de Brussel·les i romanesco), verdures que per la seva gran quantitat d’antioxidants com glucosinolats i isotiocianats es creu que poden ajudar a aturar el creixement de cèl·lules cancerígenes i que protegeixen davant càncers com el de còlon o pròstata.