30 detinguts a Andalusia

Vídeo | Detectada una caravana solidària a Ucraïna plena de marihuana

La Guàrdia Civil ha detingut 29 persones de nacionalitats ucraïnesa, alemanya, espanyola i marroquina per traficar amb marihuana, que empaquetaven i enviaven com a provisions i ajuda humanitària per al poble ucraïnès.

Segons ha informat l’Institut Armat, per a la desarticulació d’aquesta organització, assentada a Andalusia i que es proveïa de marihuana de plantacions disseminades per tota la geografia andalusa, han sigut practicats registres a les províncies de Màlaga, Granada, Còrdova i Sevilla.

Les caixes amb la marihuana eren transportades en furgonetes que simulaven formar part d’una caravana solidària, amb la qual cosa pretenien eludir els controls policials i fronterers.

La Guàrdia Civil va detectar a la Costa del Sol un grup d’ucraïnesos dedicats a recopilar importants quantitats de marihuana per enviar-la a diferents països europeus.

Els integrants d’aquest grup es desplaçaven a diferents punts d’Andalusia on recollien la marihuana ja envasada per posteriorment emmagatzemar-la en un pis de Mijas (Màlaga).

Envasada al buit

En un primer moment de la investigació, la Guàrdia Civil va detectar dues furgonetes matriculades a Ucraïna amb 109 quilos de marihuana envasada al buit i empaquetada en capses de cartró, per la qual cosa va efectuar quatre detencions.

En una primera fase de l’operació, els agents van efectuar 11 registres a la província de Màlaga, i es van apoderar de 740.400 euros, 25.250 dòlars i 20 quilos de marihuana, a més de mil plantes de marihuana, una arma curta de foc, dispositius de seguiment GPS i armilles antibales.

En aquesta primera fase es van efectuar 11 detencions de persones acusades de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes i defraudació de fluid elèctric, entre d’altres.

Després d’aquesta intervenció es va obrir una segona fase de l’operació en la qual es van efectuar 14 detencions més, en aquest cas a proveïdors de marihuana, localitzats a les províncies de Granada, Còrdova i Sevilla.

En els vuit registres d’aquesta segona fase es van intervenir 1.500 plantes de marihuana, 10 quilos de marihuana envasada, cinc armes de foc i 15.000 euros.

Al practicar les detencions, dos dels investigats van mirar de fugir i van arribar a envestir un vehicle de la Guàrdia Civil ocupat per dos agents, que van patir lesions lleus.