Canvis progressius

Pilar Alegría confirma que la nova PAU es desplegarà el juny del 2028 i no el 2027

  • Després de la petició de diverses comunitats autònomes es retardarà un any l’aplicació del nou model

 La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha confirmat aquest dissabte en un tuit que la nova PAU «es desplegarà el juny del 2028 i no el juny del 2027», després de manifestar que «continuarà treballant per generar una prova equivalent a tots els territoris i respectuosa» en l’àmbit competencial. Fins aquell moment, les proves seran similars a les que ja es venen fent, i el 2024 s’hi aniran incloent proves competencials de manera gradual, ha afegit la ministra.

«Ahir vam mantenir una reunió amb les comunitats autònomes i quinze ens demanaven posposar un any l’aplicació de la nova prova» d’accés a la universitat, ha escrit en un fil a Twitter.

«Continuem treballant amb tots per generar una prova equiparable a tots els territoris i respectuosa amb les competències de cada un; una prova també pensada per als nois i noies i en les noves maneres d’aprendre i d’ensenyar», ha assenyalat. «Millorar, modular, flexibilitzar plantejaments inicials mai m’ha semblat negatiu», ha dit, perquè «crec que escoltar els altres és clau per gestionar», ha afegit.

«L’objectiu de tots és el mateix: millorar l’educació», i això passa, ha afirmat, «per abandonar posicions inamovibles, escoltar, respectar-nos i consensuar». La ministra ha recordat que docents i alumnes han començat aquest curs amb la nova llei educativa, «per això entenem que és positiu ampliar l’aplicació gradual un any més».

Al juliol, «vam presentar un document obert a les comunitats i universitats, un document per debatre i millorar», i des d’aleshores, ha afegit, «hem mantingut 20 reunions i hem recollit els suggeriments i millores que ens van traslladar».