Festes

¿On és dia festiu el 7 de desembre?

El calendari laboral no contempla dimecres com a dia festiu nacional, però algunes comunitats autònomes l’han inclòs en el seu llistat de no lectius

Arriba el desembre, el mes preferit de molta gent. El mes dels llums, els regals, el Nadal... i els dies festius. Tot i que aquest any tant el 25 de desembre com l’1 de gener del 2023 cauen diumenge, hi ha altres festes per desconnectar de la feina i de les classes i aprofitar per comprar els regals de Pare Noel i els Reis. I, per què no, per fer alguna escapada i conèixer alguns dels mercats ambulants més famosos d’Europa.

Com no podia ser de cap altra manera, estem parlant del pont de la Constitució, també anomenat pont de desembre. A diferència de les grans festes nadalenques, aquest 2022 el 6 de desembre (dia de la Constitució) cau dimarts i, per tant, el dia 8 (dia de la Immaculada Concepció) és dijous. Això fa que les possibilitats per empalmar diversos dies lliures siguin més grans i no hi hagi tantes ‘baralles’ als centres de treball per decidir qui és l’afortunat que es pot quedar a casa el 7 de desembre.

I és que, segons el calendari laboral nacional, el 7 de desembre no és un dia festiu. Tampoc cap comunitat l’ha inclòs en el seu llistat de festes autonòmiques. El mateix passa amb el dilluns 5 i el divendres 9.

Ara, una altra qüestió a part és el que passa amb el calendari escolar. A Astúries, Aragó, Navarra i Ceuta, Melilla el dilluns 5 és no lectiu. A La Rioja, Andalusia i Madrid, els nens tindran lliure el 5 i el 7. A les Canàries, el dia triat és dimecres 7. A Castella i Lleó, Múrcia i Extremadura, el dia extra de vacances és divendres 9. En la resta, (Galícia, Cantàbria, País Basc, Castella-la Manxa, Catalunya, País Valencià, Balears), només no hi haurà classe el 6 i el 8.

Per això, com és habitual en aquestes dates cada any, la situació varia en gran manera en funció de cada comunitat autònoma.