Per danys morals i al patrimoni

El Museu Egipci denunciarà els activistes que van llançar líquid a unes vitrines

  • El centre explica que les substàncies que els ecologistes van llançar, inclosa melmelada, van tacar fotografies i cartells

EFE/Extinction Rebellion

El Museu Egipci de Barcelona denunciarà l’acció ecologista de dos activistes que diumenge van tacar la vitrina del sarcòfag d’una mòmia faraònica. També van ruixar amb sang falsa la paret d’una sala de la seu. El museu els acusa de cometre «danys a les persones, al patrimoni, als béns i danys morals».

«Ens hem sentit agredits, estem alineats amb la necessitat d’aturar el canvi climàtic i creiem que el procediment per reivindicar no són els museus, i menys amb aquest efecte crida, que s’està produint cada dia una agressió als museus», ha explicat la directora del Museu, Mariàngela Taulé, en declaracions a Europa Press. La directora ha detallat que els líquids que van utilitzar –entre d’altres, melmelada– en la protesta han tacat les fotografies que documenten el descobriment de la tomba i altres cartells de l’exposició.

A més, temen que pugui filtrar-se pels tancaments de la vitrina. «És una agressió molt forta, no entenen la nostra feina», ha lamentat Taulé, que ha explicat que el responsable del museu va necessitar assistència mèdica per una pujada de tensió a l’assabentar-se de la protesta. La directora tem que altres museus de la ciutat siguin escenari de protestes similars i ha assegurat que «tot el sector està espantat».