A l’Hospital Sant Joan de Déu

El nen Óliver rebrà l’alta d’aquí a «quatre o cinc dies» per bona evolució

  • «Cada dia es recupera més, diu una paraula nova. Dijous va fer uns passos. No caminava des de l’octubre», ha explicat el pare

  • El petit té ara per endavant seguir un tractament de quimioteràpia i radiació amb protons

 El petit Óliver, el nen malagueny de dos anys i mig que va ser intervingut a Barcelona d’un tumor cerebral, rebrà l’alta «d'aquí a quatre o cinc dies» per la seva favorable evolució tot i que té per endavant seguir tractament de quimioteràpia i radiació amb protons, ha explicat en roda de premsa l’equip mèdic de l’hospital Sant Joan de Déu.

«Aquest dijous vam parlar per primera vegada amb la família sobre l’alta, atesa la bona evolució. No hi ha data concreta, però serà imminent, en quatre o cinc dies aproximadament», ha explicat José Hinojosa, cap del Servei de Neurocirurgia de l’hospital quan han passat deu dies de la intervenció.

Quan rebi l’alta a Barcelona, el següent pas serà, primer, participar en un assaig clínic de quimioteràpia, a continuació es portarà a terme una ressonància i després es procedirà a radioteràpia amb protons en un centre a Madrid, ha explicat la doctora Ofelia Cruz, oncòloga de l’esmentat hospital.

L’Alejandro, el pare de l’Óliver, ha mostrat la seva satisfacció als mitjans perquè el seu fill «està cada dia millor» i va fent «petits passos». «Cada dia es recupera més, diu una paraula nova, un gest, una mirada. El dijous va fer uns passos. No caminava des de l’octubre», ha explicat.

«Vam arribar amb un diagnòstic molt dolent i ara tenim un camí per recórrer», ha afegit l’Alejandro, que en el seu nom i el de la seva dona ha insistit a agrair la seva tasca als sanitaris.

Un miler de casos a Espanya

Tant el pare del nen com el personal de Sant Joan de Déu han volgut cridar l’atenció sobre el fet que el cas de l’Óliver és només un dels més de 1.000 de càncer infantil que hi ha a Espanya. «El cas de l’Óliver és particular, però no és l’únic. Aquests dies he pogut parlar amb moltes famílies. Algunes estan pitjor que l’Óliver, d’altres millor», ha assenyalat l’Alejandro.

La doctora Cruz ha apuntat que només a Sant Joan de Déu tenen al voltant de 100 casos de càncer infantil, uns 1.200 pacients de càncer pediàtric a tot Espanya.

El cas de l’Óliver va despertar interès mediàtic perquè el nen va arribar des de Mèxic, on residia amb els seus pares, després que els doctors que allà el van tractar determinessin que no era viable extirpar-li el tumor pel seu estat de fragilitat. Va començar, llavors, un viatge contra rellotge de l’Óliver i la seva família des de Cancún (Mèxic) fins a Barcelona, amb un avió medicalitzat pagat per un empresari que manté l’anonimat.

El nen va arribar a Sant Joan de Déu el 26 d’octubre i al cap de 48 hores va ser operat per primera vegada per tractar la hidrocefàlia que patia (acumulació de líquid al cervell), cosa que era necessari per procedir a la segona cirurgia, en aquest cas per extirpar el tumor, que va tenir lloc fa deu dies, una cirurgia de més de 10 hores amb una dotzena de professionals implicats.