Tot comença per comprar menys menjar. No es tracta d’ingerir menys aliments, tot i que en molts casos també, sinó d’adquirir-los només en funció de les estrictes necessitats de cada casa, perquè els queviures malbaratats suponen gairebé el 10% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle en tot el planeja, més que qualsevol país amb l’excepció dels EUA i la Xina. Cada espanyol tira una mitjana de 77 quilograms de queviures a l’any, segons l’ONU. Però quan algú interioritza totes aquestes dades i arriba al supermercat disposat a comprar només el que sap que consumirà, es troba amb un altre problema: gairebé tot està plastificat.
Cimera del clima
Comprar menys menjar, dutxes de 5 minuts i fugir del plàstic i el cotxe: ¿Quant costa ser un consumidor sostenible?
Davant les tímides accions de les administracions i la inacció de les empreses, gran part de la reducció de l’empremta ecològica depèn de cada ciutadà

Temes:
El més llegit
- Tenir 13 anys i aparèixer (o no) en els rànquings de guapes de la teva classe: «Donen molta inseguretat, de vegades acabes plorant al lavabo»
- "Ens deixen a l’estacada 16 mesos"
- La proliferació del tardeig posa en alerta les patronals i Interior
- La revetlla de Sant Joan 2025 desafia el pont festiu a Barcelona
- Un restaurant amb DJ