L’impacte de tenir uns bons hàbits alimentaris des de la petita infància va molt més enllà de la salut. Els entorns en què els nens i les nenes mengen poden ser el marc idoni per transmetre una sèrie d’hàbits i responsabilitats, com la higiene (rentar-se les mans, les dents, utilitzar el tovalló...), la utilització dels coberts, la responsabilitat de parar i desparar la taula i un comportament a la taula adequat. A més, el moment de l’àpat (esmorzar, dinar, berenar o sopar) hauria de facilitar –si es pot fer bé– espais privilegiats per a la comunicació, ja que permet el contacte físic, visual i auditiu entre els nens i els seus cuidadors.
Educació i salut
¿Està ensenyant als seus fills uns hàbits alimentaris saludables? Alguns consells (més enllà del menjar)
L’Agència de Salut Pública de Catalunya acaba de publicar la guia ‘L’alimentació saludable en la primera infància’ amb consells perquè els àpats serveixin per cuidar la salut, l’educació i el planeta
MADRID 03 11 2020 SOCIEDAD Reportaje sobre alimentacion para Olga Pereda imagen DAVID CASTRO /
Temes:
Educació Departament de Salut Cuina saludable Nens Alimentació Educació a Catalunya Col·legi Mares, pares i nens Família
El més llegit
- Avís de la Policia Nacional quan arribis a casa: «Si els veus, no toquis res»
- L’ajuda de 115 euros al mes que ja pots demanar a la Seguretat Social
- Les pluges a Catalunya deixen els pantans per sobre del 18%
- "No em deixava treballar i controlava tots els tiquets"
- El somni olímpic frustrat pel franquisme