Rècord de participació

Proves de nivell C2 de català 2022: aquí pots consultar els teus resultats

  • Inquietud entre el professorat per l’exigència del C2 de català per fer classes

El 30 d’abril, 6.900 persones es van examinar per obtenir el nivell C2 de català –el més alt–, i així es va batre un rècord de participants en aquest examen oficial que convoca el Departament de Cultura de la Generalitat. El número d’inscrits va augmentar un 192% respecte a l’anterior convocatòria del 2021, quan s’hi van presentar 2.363 persones.

Aquest increment es va deure a la nova exigència del Departament d’Educació: a partir del 2024, serà obligatori comptar amb el títol oficialdel C2 de català per exercir com a docent en qualsevol centre públic de Catalunya. Fins ara, només era necessari tenir acreditat el nivell C1, que els estudiants adquireixen automàticament quan es graduen d’ESO o Batxillerat.

Mig any després, els resultats d’aquestes proves es publicaran, per fi, aquest dilluns 31 d’octubre. A continuació t’expliquem com pots consultar si finalment has obtingut el nivell C2 de català en la convocatòria 2022. Existeixen diverses maneres de fer-ho:

  • Una opció és entrar al portal web ‘Tràmits gencat’, i fer clic on posa ‘Consulta l’estat de les teves gestions’. D’aquesta manera podràs veure l’informe detallat de les puntuacions obtingudes en cada exercici.

  • Una altra manera és anar al tauló electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, on es publiquen les llistes oficials.

  • Així mateix, és possible consultar els resultats per telèfon trucant al 012, el telèfon gratuït d’informació de la Generalitat de Catalunya

  • Finalment, els examinats també poden anarpresencialment als punts d’informació de les localitats d’examen. Pots veure la llista de punts d’informació fent clic aquí.