Crisi climàtica

Cercador | Comprova si el teu municipi és un dels afectats per l’alerta per sequera a Catalunya

La Generalitat ha anunciat que, a finals d’aquesta setmana, 301 municipis de 21 comarques patiran limitacions en l’ús de l’aigua

La Generalitat ha anunciat que a finals d’aquesta setmana 301 municipis de 21 comarques entraran en estat d’alerta com a conseqüència de lasituació desequera que afecta el territori.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat aquest dimecres l’alerta hidrològica a l’aqüífer de Fluvià de la Muga elevant les àrees en situació límit: Carme-Capellades, el naixement del Ter, el Llobregat Mitjà, Anoia-Gaià, Empordà, la Serralada Transversal, Banyoles i Prades-Llaberia. Els aqüífers Ter Llobregat, Darnius-Boadella, Riudecanyes i el Consorci d’Aigües de Tarragona continuen en prealerta.

La situació és «preocupant», segons ha confirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. L’alerta per sequera comporta una sèrie de limitacions per a la utilització de l’aigua, com la reducció del consum per a reg agrícola (25%), usos ramaders (10%), usos industrials (5%), usos recreatius amb reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Aquesta és la llista dels municipis catalans afectats per l’alerta: