Alimentació

A la granja de llenguados: com l’aqüicultura intenta canviar la seva imatge

  • Cap sector alimentari creix al món amb més rapidesa que aquest, però els productors es regiren contra les «idees errònies» dels ciutadans

  • Els ecologistes mantenen la seva cautela davant aquesta activitat, a causa de l’alimentació dels peixos i la cruel manera de sacrificar-los

Acuicultura de España

La nau és jove. Funciona com a planta d’engreixament de llenguados i es va construir fa tot just dos anys i mig, però ja s’ha quedat petita, així que l’empresa propietària, anomenada Stolt, vol aixecar al més aviat possible una nau exactament igual, que servirà per acollir una altra planta d’engreixament de llenguados. «Les companyes de comercial sempre ens en demanen més. ‘¿No teniu més peixos?’, pregunten», explica Jesús Salán, director tècnic d’aquesta infraestructura, mentre ensenya les instal·lacions, situades a Cuiña (Lugo), amb el mar embravit a un costat i el bosc a l’altre. La resposta sol ser que no.