Consum

Aliments que milloren i empitjoren en el rànquing de productes saludables del nou Nutriscore

El nou sistema d’etiquetatge penalitzarà els aliments amb més sucre i els que continguin més sal

Epi_rc_es

Nutriscore, el sistema d’etiquetatge nutricional frontal triat per Espanya per facilitar als usuaris una informació nutricional més clara, prepara canvis en el seu sistema d’avaluació que ajuda els consumidors a optar per l’opció més saludable a l’hora de comprar aliments.

Ben aviat, l’eina penalitzarà als aliments que continguin més sal i sucres, mentre que els que allotgin fibra escalaran posats en un rànquing de recomanació que fa servir una escala de colors (del verd més saludable al vermell més mal valorat) i lletres (de la A a la E) que aporta de forma ràpida i visual una valuosa informació nutricional. Darrere de Nutriscore hi ha un comitè científic, que espera tenir a punt el nou algoritme de Nutriscore per a finals d’any, moment en què donaran els productors i fabricants un any de marge per adaptar les etiquetes als nous criteris.

La revisió de Nutriscore millorarà la qualificació dels peixos blaus, així com els productes sense sal o oli afegit. També els productes integrals es recomanaran per davant dels refinats.

D’altra banda, la fruita seca i llavors oleaginoses milloraran la seva valoració, el mateix que els olis vegetals rics en greixos insaturats.

Per contra, productes com galetes, brioixeria industrial, cereals per a l’esmorzar i, en general, els plats preparats baixaran en l’escala de recomanats.

Temes:

Productes Sucre