Transport públic a Catalunya

La T-Mobilitat s’amplia a les corones 4, 5 i 6 Rodalies i Ferrocarrils

  • Els usuaris de 54 estacions podran deixar d’utilitzar el bitllet de cartró tradicional

TMB

La T-Mobilitat, el sistema digital de títols de transport amb tecnologia sense contacte, s’amplia a les corones 4, 5 i 6 de l’àrea de Barcelona de les línies de tren de Rodalies i de Ferrocarrils de la Generalitat, segons ha informat l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM). Fins ara, la T-mobilitat permetia viatjar entre els municipis ubicats a les corones 1, 2 i 3. Amb el canvi, els usuaris de 54 estacions dels dos operadors podran utilitzar la targeta de validació en lloc dels bitllets de cartró tradicionals. En queden fora, de moment, les estacions de les línies de Rodalies ubicades a la corona 7, al Ripollès, ja que encara no estan preparades per validar amb el nou sistema.

D’aquesta manera, la T-Mobilitat permet recórrer ja tot l’àmbit ferroviari de les sis corones tarifàries de l’ATM de Barcelona, i fer transbord entre les xarxes de FGC i Rodalies, a més de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana.

Ara els usuaris dels trens de Renfe podran anar amb la T-Mobilitat des de la capital catalana fins al Penedès, l’Anoia, el Bages, Osona i la Selva.

En el cas de Ferrocarrils, implica que es podrà utilitzar la T-Mobilitat des de les estacions de La Beguda fins a Igualada; i des de l’Aeri de Montserrat fins a Manresa Baixador.

Pel que fa als títols, estan inclosos tots els que actualment ofereix l’ATM de Barcelona, però ampliats fins a la corona 6, és a dir: T-Casual d’1 a 6 zones; T-Usual d’1 a 6 zones; T-Jove d’1 a 6 zones; T-Usual i T-Jove FM/FN d’1 a 6 zones; i T-Familiar d’1 a 6 zones.

Les persones que han de fer transbord a serveis de busos han d’utilitzar els títols del sistema magnètic, el tradicional, a excepció de la primera corona. «Les companyies de bus d’aquestes zones s’hi aniran afegint aviat de manera gradual», informa l’ATM. Els títols adquirits amb el sistema T-Mobilitat també tenen la mateixa bonificació per combatre els efectes de la inflació, en vigor de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre.