La garrofa és el fruit del garrofer. Un producte que si bé fa uns anys queia madur i extingia la seva vida al sòl dels camps pel seu poc valor, uns deu o vint cèntims el quilo, ara arriba al pic dels 2,5 euros el quilo en magatzems i d’estàndard 1,10 €/kg. La raó, els diferents usos que es deriven d’aquest fruit cultivat en gran part al País Valencià i convertit en ingredient vegà en cosmètics, solucions farmacològiques i alimentació.
ROBATORIS AL CAMP
Els vigilants de la garrofa, el nou or que cotitza a l’alça
El grup Roca de la Guàrdia Civil assegura la traçabilitat del fruit i denuncia les sostraccions il·lícites d’aquest aliment que ha passat de valer 0,10 el quilo a 2,5 euros
El més llegit
- Moren cinc turistes espanyols al caure un helicòpter a Nova York
- El curs escolar 2025-2026 a Catalunya començarà el 8 de setembre a primària i ESO i el 12 a Batxillerat i FP
- Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- La dona morta al riu Hudson junt amb els seus tres fills és Mercè Camprubí Montal, neta i besneta de presidents del Barça
- El Meteocat dona la benvinguda a la Setmana Santa amb pluges i un canvi important de temperatura en aquestes zones de Catalunya