La garrofa és el fruit del garrofer. Un producte que si bé fa uns anys queia madur i extingia la seva vida al sòl dels camps pel seu poc valor, uns deu o vint cèntims el quilo, ara arriba al pic dels 2,5 euros el quilo en magatzems i d’estàndard 1,10 €/kg. La raó, els diferents usos que es deriven d’aquest fruit cultivat en gran part al País Valencià i convertit en ingredient vegà en cosmètics, solucions farmacològiques i alimentació.
ROBATORIS AL CAMP
Els vigilants de la garrofa, el nou or que cotitza a l’alça
El grup Roca de la Guàrdia Civil assegura la traçabilitat del fruit i denuncia les sostraccions il·lícites d’aquest aliment que ha passat de valer 0,10 el quilo a 2,5 euros

El més llegit
- Anna Gatell: "Els pares han perdut l’autoritat i ignoren els perills del mòbil"
- Un bebè d'un mes i un home, ferits greus en una nit de Sant Joan amb un miler d'avisos als bombers
- El Rei carrega contra les «identitats excloents» i els «extremismes» des de Montserrat
- El sense sostre de l'aeroport de Barajas contractat per un empresari va durar tres dies a la feina: "No era el meu. Era molt dur"
- Javier Albares, metge: «L’ús excessiu de pantalles pot provocar símptomes que portin diagnòstics equivocats de TDAH»