La garrofa és el fruit del garrofer. Un producte que si bé fa uns anys queia madur i extingia la seva vida al sòl dels camps pel seu poc valor, uns deu o vint cèntims el quilo, ara arriba al pic dels 2,5 euros el quilo en magatzems i d’estàndard 1,10 €/kg. La raó, els diferents usos que es deriven d’aquest fruit cultivat en gran part al País Valencià i convertit en ingredient vegà en cosmètics, solucions farmacològiques i alimentació.
ROBATORIS AL CAMP
Els vigilants de la garrofa, el nou or que cotitza a l’alça
El grup Roca de la Guàrdia Civil assegura la traçabilitat del fruit i denuncia les sostraccions il·lícites d’aquest aliment que ha passat de valer 0,10 el quilo a 2,5 euros
El més llegit
- Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Les barraques de Montcada pugen un 25% després de dos anys d’oblit