INTEGRACIÓ

Onada de solidaritat amb un activista musulmà de Reus acusat d’adoctrinar en el gihad

  • La Policia Nacional acusa Mohamed Saïd de «difondre postulats radicals i progihadistes» i «immiscir-se en la política per desestabilitzar l’Estat espanyol»

  • L’Ajuntament de Reus, el Govern català, partits polítics i desenes d’entitats recolzen l’activista i acrediten els seus llaços i treball comunitari

JORDI COTRINA

Va arribar a Tarragona quan tenia 10 anys. Era 1992 i Mohamed Saïd va aterrar al petit poble de l’Argilaga (Tarragonès) amb el seu pare i els seus germans, procedent del Marroc. El pare tenia una oferta de feina i la il·lusió de començar una nova vida. A Tarragona, Saïd va acabar l’ESO, ha participat en diverses organitzacions i ha treballat en l’àmbit de la logística i l’educació social. Ara, 30 anys després d’aquest viatge, amb tres fills i tota una vida a Reus (Tarragona), la Policia Nacional l’obliga a abandonar el país. El cos el relaciona amb la difusió de missatges en favor del gihadisme islàmic. Una acusació que moltes institucions, entre les quals l’Ajuntament de Reus, la Generalitat, quatre grups polítics i desenes d’organitzacions neguen en rotund. «Volen silenciar les persones que poden reivindicar drets i denunciar injustícies», es lamenta Saïd a EL PERIÓDICO.