Ofegament

Mor a l’hospital el menor rescatat en una platja de Salou

El noi de 15 anys rescatat ahir en estat crític en una platja de Salou (Tarragona), on es van ofegar el seu pare i un altre home, ha mort a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, segons han informat aquest divendres fonts del centre.

El menor va ser rescatat ahir a la platja dels Capellans de Salou cap a les 15.30 hores junt amb el seu pare, de 46 anys, i un altre home de 60, que van morir ofegats malgrat els intents de reanimació dels socorristes i dels sanitaris.

La platja on van passar els fets està vigilada i en el moment del contratemps s’estava fent el canvi de bandera groga a vermella, que prohibeix el bany, a causa del vent de mestral.

Les tres víctimes mortals són de nacionalitat romanesa i, amb elles, el nombre de morts a les platges catalanes aquest estiu ascendeix a 20, segons dades de Protecció Civil.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va desplaçar ahir sis unitats terrestres, un vehicle de comandament i un helicòpter medicalitzat, però els sanitaris no van aconseguir salvar la vida dels adults i el menor va ser traslladat en estat crític a l’hospital.

Els Mossos d’Esquadra investiguen el cas i s’han fet càrrec de les diligències.

Protecció Civil insta a extremar les precaucions a la platja, optar per les que comptin amb servei de socorrista i recorda que a la seva pàgina web es pot consultar informació dels serveis, bandera i aforament.

Finalment, recorda que, en cas de veure algú en dificultats, cal avisar els socorristes o trucar al telèfon 112.