L’onada de calor a Lleida: «Vivim al desert»

  • Els veïns de la capital de Segrià constaten el canvi climàtic i es refugien en els aires condicionats i els llocs amb ombra

  • «¿Com viuran els nostres nets aquí?», es pregunta el paleta Antoni Torres mentre un iraquià de pas per la ciutat diu «sentir-se com a casa»

JORDI V. POU

Només fa falta sortir d’un espai climatitzat i posar els peus al carrer per adonar-se que Lleida (Segrià) és un forn. L’onada de calor afecta especialment l’interior de Catalunya, amb temperatures que aquest divendres han superat els 40 graus. «Sembla que visquem al desert», diuen amb mig somriure molts dels seus habitants la veu dels quals talla el soroll constant de les cigales. Els que poden, es tanquen a casa amb pany i clau enganxats al ventilador o a l’aire condicionat. D’altres, fan el mateix als establiments comercials. Sinó, l’aigua de la font, el ventilador portàtil però sobretot l’ombra permet la pura supervivència. «Jo només vull que s’acabi ja», imploren molts vianants, especialment els que no tenen una llar on protegir-se. Els més veterans recorden que fa anys que aquesta calor ha deixat de ser normal. «¿Com viuran els nostres nets aquí?», es pregunta Antoni Torres.

Temes:

Lleida Calor