Final de les restriccions

La Generalitat acaba amb els aïllaments de residents amb covid als geriàtrics

  • A partir d’aquest divendres, els residents infectats per coronavirus no seran tancats a les seves habitacions ni s’aplicaran plans de contingència

  • Els centres deixen de percebre ajuts econòmics per mantenir places buides, comprar mascaretes i equips de protecció individual (epi)

zentauroepp53869800 residencias200624141640 / DAVID CASTRO

Un dels calvaris més grans que ha afectat les residències de gent gran durant la pandèmia del coronavirus passa a la història. Acaben els aïllaments als residents de geriàtrics a les seves habitacions segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. La mesura, aprovada dimarts passat en el Consell Executiu de la Generalitat, però que no va ser anunciada en la posterior roda de premsa, també preveu deixar de finançar els llits buits previstos per a la sectorització de casos, així com decauen les ajudes per comprar mascaretes i equips de protecció individual dels centres. Entre els directors, no s’amaga el temor de noves infeccions, especialment de cara a la tardor, però al seu torn celebren el final a unes mesures «il·lògiques» i que provocaven «maltractament» a la gent gran.