Associació Celíacs de Catalunya

Menys d’un 1% d’establiments a Catalunya és apte per a celíacs

Dels 37.000 establiments catalans, 323 estan acreditats gratuïtament per l’associació

L’Associació Celíacs de Catalunya ha advertit aquest dilluns durant una roda de premsa celebrada amb motiu del dia internacional de la celiaquia que menys d’un 1% dels establiments de restauració a Catalunya és apte per a persones celíaques.

Dels 37.000 establiments catalans, 323 estan acreditats gratuïtament per l’associació com a aptes per a celíacs, cosa que representa un 0,85% del total, ha informat l’associació en un comunicat.

L’entitat atribueix el percentatge a l’«escassa» informació que l’administració pública facilita als restauradors sobre aquest àmbit i a l’incompliment de les normatives europees respecte a això.

Campanya per a l’acreditació

L’associació ha llançat la campanya «La celiaquia es combat a la taula» per incentivar els restauradors a acreditar els seus establiments com a segurs per a celíacs, i les administracions perquè intensifiquin el control de les normatives europees en la restauració.

L’agrupació ha creat el Projecte Restauració per formar gratuïtament restauradors interessats a cuinar per a celíacs i a acreditar els seus establiments; i per informar el col·lectiu celíac sobre el risc de menjar en restaurants no acreditats i les gestions de reclamació si es contaminen en un establiment.