Nous equipaments

Centres d’atenció a dones violades: «Entren víctimes, en surten supervivents»

  • Igualtat impulsa l’obertura de centres d’atenció a víctimes de violència sexual a cada província

  • Empoderar les afectades, que no se sentin culpables o donar-los assessoria legal, entre les funcions d’aquests recursos

An activist poses for picture, between women’s underwear and photos from Brazilian photographer Marcio Freitas, during a protest by non-governmental organization (NGO) Rio de Paz (Rio of Peace) against rape and violence against women on Copacabana beach in Rio de Janeiro, Brazil, June 6, 2016. REUTERS/Sergio Moraes EDITORIAL USE ONLY. TPX IMAGES OF THE DAY / SERGIO MORAES (REUTERS)

Abans que finalitzi el 2023, Espanya disposarà de 52 centres de crisi oberts 24 hores per atendre les víctimes de violències sexuals i els seus familiars. La víctima d’Igualada va ser tan brutalment agredida que van haver de portar-la directament a l’hospital, però moltes d’altres no saben si anar a l’hospital, a la comissaria, als jutjats i en aquests espais rebran assessorament i acompanyament psicològic, jurídic i social amb l’objectiu que entrin com a víctimes i en surtin com a supervivents.