Investigació judicial

El jutge ordena tornar a revisar si va fallar el respirador del bomber mort a Vilanova i la Geltrú

  • Comandaments del cos van ser sorpresos pels Mossos expressant en privat que els preocupava que l’accident mortal del juny passat estigués relacionat amb la crisi dels ERA

Incendi en un taller mecànic al c/ de la Masia Nova a Vilanova i la Geltrú. bombers hi estem treballant amb 20 dotacions. Foc controlat.

El jutjat de Vilanova i la Geltrú que investiga la mort del bomber de la Generalitat Joan Liébana en un incendi en aquesta localitat ha acordat l’ampliació de l’informe pericial per determinar si l’equip de respiració assistida (ERA) de la víctima, era defectuós, segons les fonts judicials consultades per EL PERIÓDICO. En la causa hi ha almenys dos companys del mort imputats per homicidi per imprudència: va transcórrer una hora des que els altres bombers que havien entrat amb Liébana van sortir del taller cremat fins que un altre funcionari, accidentalment, va trobar el cos. El togat que instrueix les investigacions també ha pres declaració a diversos testimonis que han explicat el que va passar aquell dia, una tragèdia que encara plana sobre els Bombers.