Conflicte a l’educació

Els sindicats de docents boicotegen un acte de Cambray a la UB

  • Els representants sindicals han tornat a plantar aquest dilluns Educació en la reunió de la taula sectorial

Els sindicats de docents ultimen els detalls de noves mobilitzacions, després de les cinc jornades de vaga de març, perquè el Departament d’Educació atengui les seves reivindicacions. Aquest dilluns han plantat la conselleria en la reunió de la taula sectorial i a la tarda han acudit al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), on havia de tenir lloc la presentació de l’informe ‘Nous aprenentatges, nous espais’, i han boicotejat l’acte.

L’acte a la UB havia de començar les 18.30, però un grup de dirigents sindicals han irromput a la sala amb crits de «Cambray, dimissió». I així han estat durant una bona estona, negant-se a retirar-se, fins que Educació ha decidit suspendre la presentació.

El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, que havia d’intervenir, ha esperat uns minuts, i fins i tot ha intentat dir alguna cosa, però després ha decidit marxar i finalment tot l’acte, en el qual també participava la Fundació Bofill i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, ha sigut suspès. «I continuarem així. En tots els actes que faci, farem el mateix», han advertit fonts sindicals presents al paranimf de la UB.

Segons han explicat fonts sindicals a aquest diari, la nova plantada a la taula sectorial es deu al fet que «no hi ha hagut avenços significatius» en les converses amb el departament. Les dues parts es van reunir divendres per a una primera presa de contacte després de l’aturada de Setmana Santa, però els docents no van apreciar cap avenç, per la qual cosa mantenen el seu pla de mobilitzacions, que anunciaran en les pròximes hores.