13 casos el 2022

Confirmats dos casos d’hepatitis greu en menors a Catalunya

L’alerta va saltar el 5 d’abril al Regne Unit amb l’aparició de 10 casos d’aquesta variant de la malaltia

El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES) ha confirmat la detecció de dos casos de la variant d’hepatitis no A-E aguda greu en nens de menys de 10 anys a Catalunya.

L’alerta ja va saltar el 5 d’abril al Regne Unit amb l’aparició de 10 casos d’aquesta variant de la malaltia i, des d’aleshores, el CAES està monitoritzant la situació a Espanya.

Entre l’1 de gener i el 22 de març s’han detectat 13 casos d’hepatitis greu no filiada a persones d’entre 0 i 16 anys, vuit casos confirmats i cinc de possibles.

Brot d’hepatitis

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que s’han detectat a Espanya vuit casos ja confirmats d’hepatitis infantil aguda d’origen desconegut, i sobre els quals s’està investigant, així com cinc més que han sigut classificats com a «probables».

Dels vuit casos confirmats, tres són nens i cinc nenes d’edats entre 18 mesos i set anys. Van tenir els primers símptomes entre el 2 de gener i el 24 de març i estan situats a Madrid, Catalunya, Galícia, Andalusia, Castella-la Manxa i Aragó.

Així doncs, el CAES informa que no hi ha una relació entre els casos, i només un té antecedents d’un viatge que va fer al Regne Unit, positiu en una prova per a adenovirus.

L’evolució de tots ells ha sigut favorable excepte en un cas, que ha necessitat un trasplantament hepàtic. També, dos dels malalts podrien tenir una altra causa que justifiqués l’informe clínic que no estigués estretament relacionada amb el Regne Unit.

D’altra banda, els cinc casos probables i no confirmats són nens d’entre 12 i 16 anys de Catalunya, Andalusia i Múrcia.