Primer va ser l’ou i, després, la gallina. En aquesta història, així es desempata l’enigma. Equalia, una organització compromesa amb el benestar animal, va posar el focus primer en les condicions de vida de les gallines ponedores de les granges avícoles, en especial en aquest exitós encreuament absolutament antinatural que als anys 50 va desenvolupar el genetista Jim Warren per produir un ésser viu condemnat a posar ous sense pausa. En col·laboració amb altres organitzacions animalistes va aconseguir un compromís perquè a partir del 2025 les més importants cadenes de supermercats renunciïn a vendre ous de categoria 3, és a dir, d’explotacions avícoles en les quals les gallines neixen, viuen i moren en un espai de 600 centímetres quadrats, un foli. La nova campanya d’Equalia i d’una constel·lació més d’organitzacions europees, d’això va aquesta nova història, ha posat el focus ara en els pollastres d’engreixament. Som el que mengem, es diu en ocasions. Però, ¡què mengem!
Consum ètic
Pollastres, de 44 grams a 4,2 quilos en 41 dies
Les grans cadenes, amb inesperades excepcions, es comprometen a renunciar el 2026 a la venda de carn de pollastre de creixement ràpid

Temes:
El més llegit
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Les 8 hores que van portar el futbol espanyol al caire de l’abisme: «El Madrid no ens pot demanar que canviem els àrbitres»
- El costat més fosc de la intel·ligència artificial: pornografia personalitzada i sense límits
- Catalunya torna a activar els avisos per pluges intenses per a aquest cap de setmana
- Menys del 30% dels joves catalans tenen el català com a llengua habitual i «d’identificació»