Polèmica a Andalusia

Els caseters de fira desconvoquen l’aturada

  • La notícia falsa sobre la Feria de Abril i la reforma laboral: Els caseters demanen jornades que ja eren il·legals

EFE

L’Associació Andalusa d’Hostaleria de Fira ha decidit finalment desconvocar l’aturada anunciada el 31 de març passat per a les fires, entre les quals la de Sevilla, al·ludint a un compromís de la Subdelegació del Govern a Sevilla per «donar trasllat» al Ministeri de Treball de les pretensions d’aquest col·lectiu respecte al fet que s’estudiï «un règim singular que atengui les particularitats» d’aquesta activitat.

Els empresaris consideraven inicialment que la nova reforma laboral inclouria «limitacions importants» a la contractació temporal, unes condicions que «dificulten i fan pràcticament inviable», al seu judici, l’activitat a les fires. Així, reclamaven una «necessària i específica regulació» laboral per a aquest sector per les seves «singulars condicions», així com l’«aplicació d’un règim especial», que els permetés que els seus empleats treballessin fins a 14 hores seguides.

Després d’una reunió feta recentment amb el subdelegat del Govern a Sevilla, Carlos Toscano, entorn del contingut de la reforma laboral, pactada entre el Govern central, els sindicats i les patronals, els caseters admetien haver conegut «matisos que potser» no coneixien fins aleshores, anunciant una nova assemblea.

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, negava de la seva banda la tesi que la reforma laboral incideixi en la jornada de treball, avisant que la jornada màxima setmanal de 40 hores regeix des del 1919 i que «les lleis cal complir-les a tot arreu», mentre UGT avisava que els empresaris «volen que se’ls permetin jornades laborals de 14 hores, així com ignorar el descans mínim de jornada».

Finalment, la patronal dels caseters de fira ha emès aquest dimarts un comunicat en el qual exposen que «en cap cas les reivindicacions que s’han plantejat ho són amb motiu de l’última reforma laboral aprovada».

«Després de les reunions mantingudes amb les diferents administracions i institucions, i especialment després de l’última mantinguda» aquest dilluns passat amb la Subdelegació del Govern a Sevilla, segons els empresaris, la Subdelegació s’hauria compromès a «donar trasllat al Ministeri competent de les pretensions de l’associació, referides a l’anàlisi d’un règim singular que atengui les particularitats de l’activitat».

Per a això, l’entitat ja està «treballant en l’elaboració d’una proposta tècnica que integri les especialitats que es presenten en el sector i que fan en el dia d’avui necessari una regulació específica que les contempli».

En qualsevol cas, els empresaris han decidit «desconvocar l’aturada anunciada el 31 de març passat, esperant que l’oferiment traslladat resulti un mitjà eficaç per aconseguir la necessària regulació» d’aquest sector.