Tractaments

La cirurgia estètica i els empelts capil·lars continuen guanyant adeptes a Espanya

És el cinquè país del món en turisme de salut, mentre que Turquia en lidera els rànquings

La clínica turca MCAN Health, líder mundial en medicina estètica, ha obert una sucursal a Madrid

Els empelts capil·lars lideren els tractaments de cirurgia estètica a Turquia / Shutterstock

La cirurgia estètica és més viva que mai i cada vegada més persones se sotmeten a aquest tipus de tractaments a Espanya. Els empelts capil·lars, els tractaments facials o la reducció d’estómac, entre d’altres, són alguns dels serveis que més demanen els usuaris que recorren a la medicina estètica.

Segons les dades de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME), quatre de cada 10 espanyols recorren a la medicina estètica. Un 35,9% de la població va utilitzar algun dels serveis oferts durant l’any 2020 i les dones en continuen liderant els rànquings. Cinc de cada 10 recorren a tractaments estètics davant de dos de cada 10 homes.

Però si hi ha un país que lidera tots els rànquings mundials de medicina estètica és Turquia. El país compta amb alguns dels centres més prestigiosos a escala mundial i s’ha especialitzat en el turisme de salut. MCAN Health, una clínica turca líder en cirurgia estètica, n’és un i fa poc ha obert una sucursal a Madrid per acostar-se més als seus pacients espanyols, que representen el 30% dels que atenen a la clínica d’Istanbul.

Gülsultan Dogan, fundadora de MCAN Health, dona algunes claus sobre el creixement de la cirurgia estètica en els últims anys i el posicionament de Turquia en aquest camp. «S’ha reduït el tabú que hi havia sobre les intervencions plàstiques, cosa que s’ha traduït en un augment de les operacions. Com que aquestes operacions no estan cobertes per la Seguretat Social, ni per assegurances mèdiques, molts pacients decideixen venir a Turquia per disfrutar de preus més assequibles».

MCAN Health obre sucursal a Madrid

MCAN Health és coneguda a Turquia pel tracte als pacients. «Quan arriben a Istanbul els recollim a l’aeroport i ens n’ocupem en tot moment», expliquen. El que van detectar va ser una falta de tracte personal abans de l’arribada, ja que la distància obligava a una comunicació virtual.

Ara, amb l’obertura de la seu a Madrid, la clínica podrà oferir consultes mèdiques in situ i assessorament per al viatge a Turquia. «Després del viatge podem seguir més de prop el pacient i encarregar-nos de les cures postoperatòries. Això és important per poder controlar-ne la recuperació i assistir-los de totes les formes possibles», asseguren des de la clínica, que, a més, està certificada pel Govern turc i per les autoritats europees competents

Turquia: líder mundial de turisme mèdic

Turquia atrau una mitjana d’1,2 milions de pacients europeus cada any. Són diversos els factors que converteixen el país en un atractiu del turisme mèdic. Una de les cirurgies estètiques més atractives és la reducció d’estómac o cirurgia bariàtrica. A Espanya aquest tractament té llargues llistes d’espera i pot arribar a suposar un desemborsament de 12.000 euros, mentre que a Turquia el tractament, el viatge o l’estada poden costar 3.000 euros.

Però més enllà dels preus competitius i els estàndards de qualitat mèdica, Turquia compta amb un atractiu patrimoni cultural i natural, a més d’unes instal·lacions que la converteixen en una destinació atractiva per a qualsevol part del món.

L’empelt capil·lar és el tractament més sol·licitat

Des de MCAN Health expliquen que el tractament estrella és l’empelt capil·lar, amb una mitjana de 180.000 operacions anuals. Mentre que a Espanya un empelt de cabells no baixa dels 5.000 euros, amb llargues llistes d’espera, el preu d’un trasplantament a Turquia comença a partir dels 1.650, allotjament inclòs en hotels de quatre o cinc estrelles, i es pot reservar uns dies abans el tractament.

El metge principal de MCAN Health, empresa guanyadora del premi al millor servei al client per WhatClinic el 2019, 2020 i 2021, explica com ha evolucionat la cirurgia d’empelt capil·lar en els últims anys: «Turquia s’ha refermat com un dels països líders en empelt capil·lar a causa de la qualitat de les seves instal·lacions, l’alta competitivitat i l’experiència mèdica dels cirurgians, que operen més pacients que els seus homòlegs d’Europa. Tampoc hem de descartar les regulacions del Ministeri de Sanitat turc, que des del 2018 s’encarrega d’acreditar les agències amb més estàndards de qualitat».

MCAN Madrid ja rep pacients al carrer Torregalindo, número 1,, al barri de Chamartín de Madrid.