Lluita contra l’obesitat

L’edulcorant relleva el sucre com a rei del supermercat

  • La indústria ha reduït el contingut de sucre a molts aliments però l’ha substituït per endolcidors no recomanables des del punt de vista de la nutrició

Ferran Nadeu

Els anuncis de la indústria que reduirà el sucre als seus productes processats han sigut constants en els últims anys. La preocupació creixent entre els consumidors sobre la seva dieta i la necessitat de no guanyar pes, com també els estudis que avisen que hi ha un veritable problema d’obesitat i sobrepès, han animat les marques amb els productes més ensucrats a anunciar reformulacions dels seus aliments per reduir-ne aquest component (així com la sal i els greixos saturats). No obstant, en termes generals, aquest propòsit s’ha traduït en una minva dels sucres afegits als aliments, sí, però compensada amb un augment d’edulcorants que, des del punt de vista nutricional, tampoc és recomanable i no se sap, encara, si a la llarga podria ser perjudicial per a la salut.