Seguretat alimentària

Alerta per listèria en lots de cap de porc

El Govern demana que qui hagi comprat els lots els torni al supermercat

AESAN

 L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha emès una alerta per la presència de listèria en dos lots de cap de porc de la marca Vicente López, i davant d’això demana als qui els hagin comprat que els tornin als supermercats.

L’alerta, emesa l’1 d’abril, va ser detectada per la Comunitat de Navarra per a un embotit que, segons la informació disponible, s’ha distribuït a Madrid, Galícia, el País Basc, Aragó, Astúries i Castella i Lleó.

L’agència no descarta que s’hagin distribuït a altres comunitats autònomes els lots afectats, els números 22501 i 22502, que caduquen el 15 d’abril.Els símptomes

lots afectats, els números 22501 i 22502, que caduquen el 15 d’abril.Els símptomesNo hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta, segons precisa l’agència, que com a mesura de precaució recomana a les persones que tinguin a casa els productes que no els consumeixin i els tornin als punts de venda.

En el cas d’haver consumit aquests tipus de productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosi (febre, mal de cap, vòmits o diarrea), es recomana acudir a un centre de salut, amb especial atenció a les embarassades