Mesures anticovid

Sánchez sobre la mascareta a l’interior: «Queda un dia menys»

  • Sánchez deixa la decisió en mans dels professionals sanitaris: «Quan ells ens diguin, el govern prendrà la decisió just després»

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que «queda un dia menys» perquè Espanya elimini l’obligatorietat de la mascareta a tots els interiors, però sense donar ni tan sols una xifra aproximada de quan podria ser.

Sánchez va obrir per primera vegada la porta a flexibilitzar la mesura de protecció davant la covid el 21 de febrer passat, fa més d’un mes, i en successives compareixences ha dit que el moment arribaria «més aviat que tard». Però, a finals de febrer, la sisena onada anava a la baixa i la incidència s’ha estancat des de fa dies entorn de 400 casos per 100.000 habitants, sense continuar amb el descens.

Per això aquest dimecres Sánchez ha argumentat que la «pandèmia continua» i cal ser «prudents». «Em poso a disposició dels professionals sanitaris i quan ells ens diguin que podem aixecar aquesta obligatorietat, no els càpiga cap dubte que el Govern prendrà la decisió just després», ha assenyalat.