Crisi migratòria

Dos mil immigrants intenten saltar la tanca de Melilla

Les forces marroquines i la Guàrdia Civil han intentat frenar desenes de subsaharians, prop de 500 han aconseguit passar a Espanya

La tanca fronterera de Melilla ha registrat aquest dimecres al matí un assalt massiu, en què han participat 2.500 immigrants subsaharians, segons ha difós la Delegació del Govern i confirmen fonts de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a la ciutat autònoma.

Dels que han intentat el salt, prop de 500 han aconseguit passar a territori espanyol, segons les mateixes fonts. Els immigrants que han aconseguit passar ho celebraven amb joia pels carrers de la ciutat, i intentaven enviar missatges a les famílies per les xarxes socials mentre es dirigien en nombrosos grups cap al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants.

L’assalt a la tanca, pel sector de Beni Ensar, i molt a prop del barri del Príncep, ha començat les 7 del matí amb enfrontaments entre els subsaharians i els gendarmes marroquins. A les 9.30 h s’havia fet incontrolable, relaten fonts policials, que han observat l’ús per part dels immigrants de bastons, ganxos i trossos de metall, entre els quals, cargols i femelles, amb què han intentat retardar l’acció dels gendarmes.

Els guardes fronterers de la gendarmeria marroquina n’han interceptat centenars a la seva banda de la tanca, i la Guàrdia Civil ha fet el mateix al seu sector, però el multitudinari salt ha desbordat des del primer moment l’acció de les forces de seguretat.

Patrulles de la Guardia Civil i la Policia Nacional, amb ajuda de la Policia Local de Melilla, intenten encara agrupar algunes restes de l’onada d’immigrants per procedir a la seva identificació. Es tracta del salt a la tanca més nombrós que es recorda els últims cinc anys.

Un primer recompte de ferits a aquesta banda de la frontera dona un saldo de tres immigrants i tres guàrdies civils amb ferides de diversa consideració. La tanca ja no té els cables de concertina que la coronaven.