Anunci d’Argimon

Catalunya preveu eliminar les quarantenes a les escoles a partir del 21 de febrer

Luay Albasha

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest divendres que preveuen eliminar les quarantenes per contacte estret de covid-19 en l’alumnat sense símptomes a partir del 21 de febrer.

Ho ha dit en una entrevista a TV-3 al costat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en què ha explicat que està previst que la setmana que ve la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta emeti un informe sobre això.

«Tot apunta, sembla ser, que va en la direcció de la nostra proposta», ha dit Argimon, i ha afegit que seria preferible que aquest nou protocol s’apliqués des del mateix dilluns 21.

D’aquesta manera, a partir d’aquesta data ja no es confinaran els grups quan apareixen cinc positius de covid o el 20% de la classe, després que aquesta setmana ja s’hagin retirat els cribratges escolars i que la mascareta hagi deixat de ser obligatòria als patis des d’aquest dijous passat.

Quant a les mascaretes en interiors, el conseller ha indicat que «el primer lloc on decauran és a les escoles» i que es farà de manera progressiva, començant pels més petits i anant pujant d’edat, per anar veient com van els contagis, i abans de passar als adults.