Variant òmicron

La primera ministra de Nova Zelanda cancel·la el seu casament a causa de les noves restriccions per la pandèmia

  • El Govern d’Ardern imposarà normes més estrictes sobre l’ús de la mascareta i la limitació de persones

barcelona/aaa.jpg

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va afirmar aquest diumenge que ha hagut de cancel·lar la seva pròpia boda a causa de les restriccions que el seu Govern ha imposat per frenar l’expansió de la variant òmicron de la covid-19.

«El meu casament no tindrà lloc», va afirmar en una roda de premsa, sense revelar la data exacta en què tenia previst l’enllaç. «No soc diferent d’altres milers de neozelandesos que han tingut impactes molt més devastadors per la pandèmia, dels quals el més descoratjador és no poder estar amb un ésser estimat quan està malalt. Això supera de lluny la tristesa que sento», va afegir.

El Govern d’Ardern imposarà des de la pròxima mitjanit normes més estrictes sobre l’ús de la mascareta i la limitació de persones en esdeveniments davant l’aparició d’un brot de nou casos de la variant òmicron després d’una boda.

Bars, restaurants i esdeveniments com els casaments tindran una afluència màxima de 100 persones (25 si no s’exigeix el passaport covid), fet que obliga la mateixa primera ministra a cancel·lar el seu enllaç.

El 94% dels neozelandesos majors de 12 anys han rebut dues dosis de la vacuna de covid-19, mentre que el 56% ha rebut una tercera dosi de reforç.

Nova Zelanda, que mantindrà les seves fronteres tancades als viatgers estrangers fins a l’abril del 2022, va ser un dels països que va actuar abans i de manera més contundent contra la covid-19 i ha aconseguit mantenir el nombre de contagis a uns 15.550 i en el de morts en 52.

Tanmateix, a l’octubre va abandonar l’estratègia de zero casos davant l’augment de la vacunació i va adoptar un sistema de «semàfor», que consisteix en diversos nivells d’alerta i restriccions, que es pot aplicar per zones.