Problemes al transport públic

Dues avaries a Sitges i Girona provoquen retards a Rodalies

Es registren demores de 30 minuts en el servei per fallades en la infraestructura

fcasals34218676 barcelona 10 06 2016 huelga de cercacanias rodalies en la es181030082807 / ALBERT BERTRAN

Dues avaries a Rodalies provoquen retards al nord i el sud de la xarxa ferroviària en plena hora punta. Es tracta de problemes en la infraestructura i estan generant retards de 20 minuts de mitjana, segons ha informat Renfe.

Les dues fallades s’han detectat a l’inici del servei. L’avaria en el sistema de senyalització entre les estacions de Sitges i Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona) ha afectat els trens de la línia R2 sud, així com els Regionals del corredor sud. L’operador ferroviari ha revelat que les demores són d’entre 15 i 20 minuts de mitjana.

A la via única

L’altra fallada a Rodalies es localitza al nord de la xarxa. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha comunicat que hi ha una avaria a la catenària entre Caldes de Malavella (la Selva, Girona) i Girona. Aquesta circumstància obliga a circular a la via única en aquesta zona, fet que provoca igualment retards de 30 minuts de mitjana en les línies R11 i RG1.

A les 8.15 hores, dues hores després de l’inici del servei, Adif ha aconseguit arreglar la fallada en la senyalització al corredor sud, tot i que la normalització del servei, amb les freqüències habituals, trigarà més.

Quatre hores de problemes

En el cas dels problemes a Girona, Adif ha trigat més a resoldre’l. Fins a les 10.30 hores no s’ha resolt l’avaria a la catenària. Renfe ha informat que les freqüències s’aniran normalitzant a mesura que passin les hores.